Увага! Форум не оновлюється і являє собою архів старих тем та повідомлень, які були залишені тут форумчанами дол 2020 року. Так як соціальні мережі (та інші причини) поглинули майже всіх активних участників форума, мною прийняте рішення закрити форум. Старі теми доступні для перегляду. Якщо буде така необхідність, ми створимо новий форум чи відновимо існуючий. Якщо будуть питання, кому потрібно - мене знайде.

Старогородские ставки.

Рыбалка в самой Виннице

Модератор: Акула

Re: Старогородские ставки.

Повідомлення Гість » 02 серпня 2009, 22:11

Хотя в этой ветке уже обсуждалось место расположение этих озер, но все же №5 это здесь? - http://maps.visicom.ua/#lng=28.4879;lat ... f=49.2041;
Гість

Повідомлення Веталь » 03 серпня 2009, 14:31

Уважаемый Саша (Amateur), вот карта поточнее http://map.i.ua/vinnic/#x=607827&y=5451257&s=945&l=ru, а то если верить предложеной вами карте, то я жыву на первом ставку в ГБК :D , я жыву в р-не ул. Краснофлотской и от меня пешком идти приблизительно 10 мин. до 5-го ставка.
Веталь

Повідомлення: 194
birthdey: 1988

Повідомлення Веталь » 08 грудня 2009, 22:40

Сьогодні рибачив на старогородських ставках, а саме на 4-му і 5-му, зранку був легкий вітерець і негустий туман і 1 градус тепла. Пішов я зразу на 5-ий ставок, вода дуже чиста і видно як окунь тікає на глибину, ловив спінінгом на різні блешні і джиги, ловив вудкою з мормишкою на мотиль - нульовий результат. Перейшов на четвертий ставок, вода трохи мутніша, на спінінг нульовий результат, зате на мормишку на глибоких місцях мляво брав окунь. Спостерігав таку картину, посередині ставка скидався карась. В голову прийшла ідея, на спінінг до поводка вчепив груз-чебурашку і до нього поводок з ліски (0,15мм) десь 20 см і прив"язав мормишку, чуть вище мормишки прив"язав ще й малий гачок, насадив мотиля побільше і закинув, покльовки були дуже слабенькими і рідкими, коли клював окунь, то покльовку всеж злегка було видно, але в одну мить шнур почав потрохи послаблюватись, я підтягував, але всеодно послаблювався, я почав витягувати і ближче до берега шось почало пручатися, це був невеликий карась... Ловив я до 13:00, зловив 17 окунців, деяких випустив бо дрібні і три невеликих карасі (десь на долоню)... P.S Поки ше вдень буде плюсова температура, то буду ходити, але в будь-який момент сезон може закритися. В неділю був за ГЕСом, вода впала, ловив спіном, нульовий результат, зате скупався (зачепив наглухо дорогого вобляра за корягу, жалко було рвати, прийшлось лазити, зато багато чужих обірваних снастей достав!).
Приєднані файли
081220091297.jpg
Перший карась...
081220091294.jpg
гарна тиха погода...
Веталь

Повідомлення Веталь » 19 грудня 2009, 17:59

Сьогодні я вперше в цьому сезоні вийшов на зимову рибалку, прийшов я на 4-ий ставок десь в 10:00, на льоду лежав сніг, но під снігом на льоду було небагато води, забрався я на средину ставка, лід від мене трохи потріскував, но коли я почав рубати лунку то побачив що товщина льоду не більше 7-8 см, з лунки виходила вода і чеез деякий час в мене ноги стали мокрими. Начепивши на мормишку (тип: личинка, легка; матеріал: свинець) 3 мотиля я почав опускати його в лунку,глибина десь 4,5 метри, опустивши на дно я відчув покльовку, це був невеликий окунець, з цеї лунки я витягнув 4 штуки. Нарубавши ще 8 лунок неподалік, я почав їх систематично обловлювати, клював окунець, но на "стояка" не хотів брати треба було "дрочити", було не зручно ловити на глибині, бо час від часу я запутувався в лісці, розпутувати було незручно бо було 12 градусів морозу і дув вітер. В 12 годин прийшло кілька рибаків, вони бухали і гупали заточеним ломом по льоду, окунець зразу ж перестав брати і я перейшов на 3-їй ставок. Там я сів неподалік від берега біля верби шо зламалася і впала в воду, прорубавши лунку я вигорнув лід і ряску, яка замерзла в льодові, глибина була приблизно 1 метр. Було трохи веселіше, бо окунець клював як скажений, один за одним, дрібних окуньців я відпускав, а більших відкидав в сторону, лунка постійно промерзала, на лісці моментально замерзали каплі води, промерзша скоринка снігу провалювалася і під нею був невеликий шар води, загалом жах. Ловив я до 14:00, зловив 43 окунці від півдолоні до долоні за розміром. В таку екстремальну погоду хотілось впіймати щось посолідніше, але не вийшло.
Приєднані файли
191220091312.jpg
Робоче місце
Веталь

Повідомлення Олег_Лева » 04 травня 2010, 13:59

Решил открыть сезон рыбалки со ставка поближе к дому. Сколько ни пытался разобраться в нете, так и не понял какой по номеру это ставок - пятый или шестой. Кто здесь бывал - тот меня поправит. Особо на улов не надеялся, взял червей, манку и на всякий случай сварил гороховую кашу. В 7.00 на месте, разматываю повлавочную удочку и ставлю спиннинг на дальний заброс (пружина + на грючки шарики из пенопласта). минут через 10 на спиннинг поклека - карасик с ладошку. Следующая поклевка удивила меня своей силой - карась (при домашнем взвешивании - 0,5 кг.). Слегка не ожидал увидеть рыбу таких размеров в маленьком ставке. До 10.30 вытащил еще 5-6 карасиков и пошел домой, думая о том, что рыбачить можно и возле дома.
Приєднані файли
0100.jpg
вид на ставок № 6 или № 5
Олег_Лева

Повідомлення: 15
birthdey: 1979

Повідомлення Веталь » 04 травня 2010, 15:21

Порядкового номеру в цього ставка немає, його називають "АТПовський" через те, шо вище було АТП колись. Ставок невеликий і неглибокий (до 2 м), в основному там ловиться карась, плітка, окунь, є кілька щучок. Літом рибалку портить рибка під назвою "Амурський чебачок" або синька, також на черв"яка можна зловити черепаху, крупна риба - це велика рідкість, так що за карася респект. Фото зроблене на тому місці де я полюбляю ловити, бо дно більш-менш чисте.
Веталь

Повідомлення Олег_Лева » 04 травня 2010, 20:55

Карасі дійсно були вражаючих розмірів. Я сам не чекав. Ну а вищий ставок це і є Тропіканка? Там ловлять рибу чи він лише для кафе?
Олег_Лева

Повідомлення Веталь » 04 травня 2010, 21:26

Вверху є упорядкований ставок, а зправа кафе, то і є "Тропіканка", торік ставок спустили, не знаю чи в цьому році запинять, риби там було предостатньо, но ловити було заборонено, хоча деякі ентузіасти з сторони лісу ловили, там літом вода темно-коричневого кольору і смердить, воно і не дивно, адже вище біля містка кучі сміття, а ще вище, де починається струмок, Лучанське кладовище і під час дощів з нього все зтікає в "Тропіканку", я б нізащо не пішов туди відпочивати, там столики дорогі в лісі, все оббльоване, сміття рідко прибирають, і взагалі моторошно там, бо за горбком кладовище і неприємно відпочивати коли грає похоронний марш і голосять люди, або чути роботу екскаватора в кар"єрі...
P.S.На цьому ставку де Ви ловили вода чиста протягом року і не смердить.
Веталь

Повідомлення Веталь » 10 травня 2010, 12:38

Проснувшись вдосвіта, я вирушив на рибалку, дув помірний вітер, було хмарно і прохолодно, я йшов на АТПовський ставок. На ставку було двоє рибаків, вони сиділи як вкопані, я закинув вудку на хробака і сидів чекав. Попід беріг де є рослинність плескався карась - нерест, і бігав навкруги ставка якийсь замизганий мудило з дірявим підсаком, недалеко від одного рибалки він зловив одного карасика, при цьому сильно набовтавши, за що рибак сильно його покрив матами і погрозами. Просидівши біля години на ставку, я не побачив жодної покльовки і зібрався йти на третій ставок. На третьому ставку я вибрав затишне місце і закинув вудку, почало непогано клювати, але через півгодини перестало зовсім, мабуть далось взнаки різке похолодання, а вже в 9 з лишком годин я пішов додому. Зловив я чотири невеликих карасі і два окуньця...
Веталь

Повідомлення Олег_Лева » 03 серпня 2010, 13:54

Что нового на АТП-ном ставке?
Олег_Лева

Поперед.Далі