Увага! Форум не оновлюється і являє собою архів старих тем та повідомлень, які були залишені тут форумчанами дол 2020 року. Так як соціальні мережі (та інші причини) поглинули майже всіх активних участників форума, мною прийняте рішення закрити форум. Старі теми доступні для перегляду. Якщо буде така необхідність, ми створимо новий форум чи відновимо існуючий. Якщо будуть питання, кому потрібно - мене знайде.

Донка и её оснастка

Модератор: Акула

Re: Донка и её оснастка

Повідомлення рыбалковский_юрчик1 » 22 березня 2011, 16:03

Я в донках не профессионал по этому грузило ставлю в самом низу. Поводки привязываю к кембрикам. Оснастку приготовил к рыбалке весной и летом. Грузило ложиться на дно и рыбак слегка подматывает леску так, чтобы грузило лежало а поводки "парили" в воде. На крючок можно поставить горох, мамалыгу, и т. д.
С уважением.
рыбалковский_юрчик1

Повідомлення: 86
birthdey: 1997

Повідомлення Веталь » 22 березня 2011, 20:23

Юрчик, в такому разі треба щоб груз ковзав по лісці над кембриком з поводками, коли закидаєш, підтягуєш щоб груз вперся в кембрик, коли риба клює, вона тягне поводок разом з ліскою, а груз остається на місці, так чіткіше видно покльовку і значно зменшується кількість холостих покльовок, а коли груз внизу, то рибі окрім поводка ще й треба потягнути груз, так ти будеш погано бачити покльовку, а коли риба відчує тяжкість груза, вона різко покине наживку, а ти побачиш тільки холосту покльовку, а "парящі гачки" приваблять хібащо окуня чи бичка. І взагалі, коли ловиш на донку з гачками з наживкою, то замість грузила рекомендую застосувати кормушку з грузилом, ефективність кльову значно покращиться, тобі як початківцю я рекомендую купити снасть під назвою "Маоцзедун", це пружинка-кормушка з грузом і гачками внизу, в пружинку набиваєш прикорм, який розшаровується і розмивається, утворюючи ароматну і поживну муть навколо себе і наживки, результат не довго заставить чекати, а ефективність в цієї приманки значно вища ніж в звичайної донки...
Веталь

Повідомлення: 194
birthdey: 1988

Повідомлення МакВин » 01 березня 2012, 17:12

Отже.......
......хочу поділитись, ВИКЛЮЧНО З КОМРАДАМИ ;) своїм монтажем для донки.... За основу я взяв звичайний фидерний патерностер Гарднера. На запитання чьому і які переваги від оснастки з ковзаючем грузом, які були представлені у попередніх постах - моя відповідь буде такою:
1. На стояку від в'язкості прикормки яку ми забиваємо в пружину часто залежить результат рибалки, и для стояка чим вона м'якша і швидьше розмивається - тим краще, але одразу починається проблема - тому що така прикормка одразу розбивається об воду при закиданні, тому і мусимо забивати в пружину щось "дубовіше" твердіше те що буде годинами киснути і не розкисне :D У моєму варіанті під час закидання - ЗАВЖДИ першим у воду буде заходити груз, тим самим розбивючи воду - роблячи воронку в яку потім потрапляє пружина з кашею що не дає каші розбитись об воду і дає змогу благополучно доставити на дно все в целості і т.д..
и 2-ге якщо ловити на ілістому дні, то тандем пружина-каша + груз (який доречі при закиданні, на скользящому монтажі зсувається під саму пружину, але летить ЗАДІ за пружиною!!!!) загрузнуть у ілі по саме ....к-х-г.... :D так як знаходячись на одній леске (лінії) вони "СУММИРУЮТ" свою вагу і ще, що найгірше, оскілки каша летить перша, то і перший удар об воду приймає на себе і ще й "у бонус" падаючи на дно у мул груз віддаючи лідерство пружині, допомогає заштовхнути наш засос у глибокий мул :evil: тобто пружина зайде в мул навіть далі ніж груз (теоретично я так вважаю)...... у моєму варіанті каша і груз розведені настільки, що кожен живе окремим життям!!!! поперше каша+пружина легша за груз + має більшу площу і провалится в іл не дуже сильно, а груз звичайно зариється сильно, але ....для самозасечкі саме то!
і 3 -є :) Ну і як бонус, ми отримуємо майже чутьєвість патерностера, звичайно трохи знижену у пропорциї в якій на одній чаші вагів вага гачка (класичний фідер) , а на другому вага каші+пружина НЕОГРУЖЕНА! але як на мене чутливість як для дубінної снасті має бути - БОЛЕЕ ЧЕМ!
....викладаючи, відриваю від сердця :cry: "дитина" (одна із "дітей" :D ) яка народилась довгими зимовими...... :oops: :D
Приєднані файли
пружина.jpg
якщо риба не карась, то на що вона здалась
МакВин

Повідомлення: 374
birthdey: 1974
Автомобиль: Toyota

Повідомлення Акула » 01 березня 2012, 19:01

Похожий монтаж "засоса" уже доводилось наблюдать, когда на поводке к основной леске прикреплялась пружина, таким образом, что бы груз был ниже... При определённых условиях на такой вид монтажа клевало гораздо лучше и чётче.... Сам ещё не тестировал, пользуюсь обычным монтажом, выложу позже...
Рыбалка - это жизнь, всё остальное - суета...
Акула
Администратор

Повідомлення: 907
birthdey: 1979

Повідомлення Валанир1 » 09 березня 2012, 16:47

Предлагаю к ВАШЕМУ вниманию свой тип оснастки для донной ловли, у меня работает не плохо
Свободен для друзей, пива и рыбалки
Валанир1

Повідомлення: 49
birthdey: 1970
Автомобиль: есть

Повідомлення Акула » 09 березня 2012, 17:27

Класс! Всё видно и понятно!!!
Рыбалка - это жизнь, всё остальное - суета...
Акула
Администратор

Повідомлення: 907
birthdey: 1979

Повідомлення G.Shumway » 09 березня 2012, 18:12

Валанир1 написав:
Предлагаю к ВАШЕМУ вниманию свой тип оснастки для донной ловли, у меня работает не плохо

Добрый день!

Прошу не обижаться, но я просмотрев видео хотел бы его немного покритиковать.. :roll:
После просмотра у меня появились вопросы.. :?: .. во первых - для чего снимать видео, на котором ничего из Вами сделанного не видно?
Да, Я понимаю о чем Вы говорите, но допустим если бы Я, был новичек в рыбацком деле, то мне хотелось бы чтоб показали как что вяжется(так как я предположительно могу впервые слышать те или иные термины), к примеру возьмем даже тот узел "восьмерку"!!
Во вторых - Вы могли бы подобрать и ткани для стола посветлее, чтоб ваш процесс изготовления был виден полностью, и не сливался ни со столом ни с вашим камуфляжем, иначе смысл съема видео теряется(все сливается из-за темных цветов оформления), в замен видео, можно просто показать фото оснастки...
Сама идея съема видео классная, я её поддерживаю...спасибо что делаете это для нас!!!
Очень опасная игра - шахматы, там есть такая фигура - ферзь, если во время игры вдруг уснешь, можно упасть на нее глазом и умереть!
Зображення
G.Shumway

Повідомлення: 79
birthdey: 1981
Автомобиль: оно вам надо.....

Повідомлення Валанир1 » 10 березня 2012, 16:15

G.Shumway написав:
Валанир1 написав:

Добрый день!

Прошу не обижаться, но я просмотрев видео хотел бы его немного покритиковать.. :roll:
После просмотра у меня появились вопросы.. :?: .. во первых - для чего снимать видео, на котором ничего из Вами сделанного не видно?
Да, Я понимаю о чем Вы говорите, но допустим если бы Я, был новичек в рыбацком деле, то мне хотелось бы чтоб показали как что вяжется(так как я предположительно могу впервые слышать те или иные термины), к примеру возьмем даже тот узел "восьмерку"!!
Во вторых - Вы могли бы подобрать и ткани для стола посветлее, чтоб ваш процесс изготовления был виден полностью, и не сливался ни со столом ни с вашим камуфляжем, иначе смысл съема видео теряется(все сливается из-за темных цветов оформления), в замен видео, можно просто показать фото оснастки...
Сама идея съема видео классная, я её поддерживаю...спасибо что делаете это для нас!!!

Спасибо за критику, Она тоже нужна, так как этот процесс мы делали в первой, Для будущего учтем, все пожелания и замечания, а по поводу узла "восьмерка", я не думал, что это секрет, но тоже учтем,
Свободен для друзей, пива и рыбалки
Валанир1

Повідомлення: 49
birthdey: 1970
Автомобиль: есть

Поперед.